Stop met wachten - 16 video’s

Week 1: Waarom heb ik een eetstoornis?

Welkom bij jouw eerste week. “Huh, ik een eetstoornis?” Waarom heb ik nu een eetstoornis? Vaak wordt de eetstoornis ervaren als een houvast, een uitlaadklep, ter vervanging van iets, of als afleiding voor iets moeilijks of ter onderdrukking voor iets pijnlijks. We praten over de gevoeligheden, onderliggende uitdagingen en verschillende eetstoornissen. En je krijgt de ‘Recovery Roadmap’ te zien.

Week 1: Ervaringsverhaal met Esther

Deze week Ervaringsdeskundige Esther, zij weet wat het is om een eetprobleem te hebben. Esther is tweeling en vindt het moeilijk om boos te zijn. Haar emoties leren uitten heeft haar geholpen om haar eetstoornis te overwinnen. Een Story of Hope geeft kracht en vertrouwen in de toekomst. Dit verhaal van Esther geeft herkenning en nieuwe tools voor jouw eigen herstel.

Week 2: Angst en weerstand bij jouw herstel.

Welkom bij jouw tweede week. Praten over de weerstand voor herstel en de werkelijke angsten (het gaat niet over aankomen en calorieën). Misschien wil je (nog) wel helemaal niet herstellen? Dat is logisch…we hebben het over de angst voor verandering en hoe je jouw comfortzone kan verlaten. We praten over de werkelijke functie van de eetstoornis en waarom herstel zo eng is.


Week 2: Ervaringsverhaal met Linda

Deze week Ervaringsdeskundige Linda, zij weet wat het is om een eetprobleem te hebben. De mensen die hun verhaal delen zijn zelf genezen en hebben hun eetstoornis overwonnen. Een Story of Hope geeft kracht en vertrouwen in de toekomst. Dit geeft herkenning en nieuwe tools voor jou eigen herstel.

Week 3: Kwetsbaarheid en authenticiteit

Welkom bij jouw derde week. Help, herstel is eng! Je hebt inmiddels al best veel geleerd. Maar waarom is het nog zo moeilijk? Heel de dag heb je gedachten over eten, gepieker en stress. Diep van binnen wil je helemaal niet ziek zijn, maar leven. Het is dapper van je om kwetsbaar te worden, dan kunnen anderen jou beter gaan begrijpen en helpen.

Week 3: Ervaringsverhaal met Kim

Deze week Ervaringsdeskundige Kim, zij weet wat het is om een eetprobleem te hebben. De mensen die hun verhaal delen zijn zelf genezen en hebben hun eetstoornis overwonnen. Een Story of Hope geeft kracht en vertrouwen in de toekomst. Dit geeft herkenning en nieuwe tools voor jou eigen herstel.


Week 4: Jouw werkelijke behoeftes

Welkom bij jouw vierde week. We gaan op zoek naar je werkelijke behoeften. Jouw menselijke behoeftes en verlangens, die schuil gaan onder jouw eetstoornis (en andere manifestaties). Samen doen we de Levenswiel oefening: welke gebieden zijn belangrijk voor jou? Deze video gaat je echt op een hele andere manier laten kijken naar het copingsmechanisme: de eetstoornis.

Week 4: Ervaringsverhaal met Evalien

Deze week Ervaringsdeskundige Evalien, zij weet wat het is om een eetprobleem te hebben. Ze heeft een tijdje in Israel gewoond en is nu samen met haar vriend John de trotse mama van een dochter. (In de video is er een video fragment 18:00 min, zie beter voorbeeld op Youtube). Evalien’s tip: doorbreek de routine, stap uit je comfortzone en vraag mensen om hulp!

Week 5: De relaties tussen Emoties & Eten

Deze week praten we over eten en de relatie met onze emoties & gedrag. We geven je tips bij wat je kan doen bij angst/spanning voor eten én de angst om aan te komen! Wat gebeurt er werkelijk in je lichaam als je gaat diëten? En Ervaringsdeskundige coach Margje, tevens heeft zij 20 jaar ervaring als diëtiste, weet zelf ook maar al te goed weet hoe lastig het is om jezelf eten te gunnen.


Week 5: Ervaringsverhaal met Carolien

Deze week Ervaringsdeskundige Carolien, zij weet wat het is om een eetprobleem te hebben. De mensen die hun verhaal delen zijn zelf genezen en hebben hun eetstoornis overwonnen. Een Story of Hope geeft kracht en vertrouwen in de toekomst. Dit geeft herkenning en nieuwe tools voor jou eigen herstel.

Week 6: Jezelf leren zijn

Welkom bij jouw zesde week. Hoe kun jij nu jezelf worden als je je altijd bezig houdt met anderen, wat anderen denken, vinden of zeggen? We praten over de functie van vergelijken, en over de bewijs- en prestatiedrang en andere onderliggende factoren en gevoeligheden die een eetstoornis veroorzaken en in stand houden. De link naar motiverende video, kijk hier.

Week 6: Ervaringsverhaal Leontien van Moorsel

Deze week is Leontien van Moorsel aan het woord. Zij weet wat het is om een eetprobleem te hebben. Als klein meisje wilde ze graag alles goed doen en de beste zijn, maar ze was niet meer blij. Kijk mee in deze video naar haar verhaal. Dit verhaal geeft kracht en vertrouwen in de toekomst. En neem een kijkje in het Leontien Inloophuis.


Week 7: Aan de slag met coaching

Gedachten kunnen ons behoorlijk in de weg zitten. Maar waarom hebben of creëeren we soms van die verschrikkelijke gedachtes en waarom zij ze zo hardnekkig en gaan ze zo moeilijk weg? In deze video ga je samen met Isabelle wat interactiever aan de slag met wat gave oefening. Je gaat ontdekken welke belemmerende overtuigingen jou in de weg zitten en jouw herstel saboteren. Gaaf dat je weer meekijkt. Ontdek het in deze video.

Week 7: Ervaringsverhaal met Machteld

Deze week Ervaringsdeskundige Machteld, zij was erg jong toen de eetstoornis in haar leven kwam. Ze was dol op muziek maken en zingen, maar mensen maakte ook misbruik van haar goedheid. Door in Frankrijk te gaan wonen heeft zij afscheid kunnen nemen van haar oude patronen. Dit verhaal geeft herkenning en nieuwe tools voor jou eigen herstel.

Week 8: Veranderen kan echt

Deze week gaat Isabelle samen met Esther (arts en hersen expert) in gesprek over het brein en hoe je dit kan veranderen. Hoe werken de hersenen? Hoe maak je nieuwe hersenpaadjes aan? Alles wat je nu denkt, voelt en doet is écht te veranderen als je je hersenen traint. We praten over de eetstoornis als sub-realiteit. En hoe ons emotionele brein (ons limbisch systeem) uitgeput en ondervoed kan raken en wat het effect is op jouw humeur.


Week 8: Ervaringsverhaal met Nikkie

Deze week Ervaringsdeskundige Nikkie, zij had in het begin helemaal geen last van haar eetstoornis, totdat ze haar vriendschappen verloor, niet meer op vakantie kon gaan, niet meer spontaan kon zijn en haar vriend het bijna uitmaakte. “Een eetstoornis kost je altijd meer dan dat het je oplevert”. Deze pijn hielp haar om uiteindelijk haar eetstoornis te overwinnen. Dit verhaal geeft herkenning en nieuwe tools voor jou eigen herstel.